let op!

Draai uw telefoon terug naar staande modus en bekijk de content

IgG test en advies

Vanuit het laboratorium: IgG test en advies voor biestmanagement

Biggensterfte (bij levendgeboren) biggen voor het spenen ligt rond de 10-20%. Bij verhoogde uitval of bij gezondheidsproblemen bij uw biggen, kan in het laboratorium gekeken worden of de pasgeboren biggen genoeg colostrum en dus antistoffen (IgG) opgenomen hebben. Dit kan op het BVL getest worden m.b.v. een IgG test.

Er worden bij 6 tomen monsters genomen. Het advies is 2 geltentomen, 2 tomen van oude zeugen en 2 tomen van gemiddelde cyclus-zeugen. Per toom worden 6 biggen bemonsterd. 2 lichte biggen, 2 gemiddelde biggen, 2 zware biggen. Er wordt uiteindelijk gekeken naar de hoogte van de individuele IgG-concentraties en naar de spreiding hiervan binnen de tomen.

Aan de hand van de uitslag kan de dierenarts een inzicht krijgen over het biestmanagement op uw bedrijf en u (indien nodig) adviseren op dit vlak.

IgG test en advies

Vanuit het laboratorium: IgG test en advies voor biestmanagement

Biggensterfte (bij levendgeboren) biggen voor het spenen ligt rond de 10-20%. Bij verhoogde uitval of bij gezondheidsproblemen bij uw biggen, kan in het laboratorium gekeken worden of de pasgeboren biggen genoeg colostrum en dus antistoffen (IgG) opgenomen hebben. Dit kan op het BVL getest worden m.b.v. een IgG test.

Er worden bij 6 tomen monsters genomen. Het advies is 2 geltentomen, 2 tomen van oude zeugen en 2 tomen van gemiddelde cyclus-zeugen. Per toom worden 6 biggen bemonsterd. 2 lichte biggen, 2 gemiddelde biggen, 2 zware biggen. Er wordt uiteindelijk gekeken naar de hoogte van de individuele IgG-concentraties en naar de spreiding hiervan binnen de tomen.

Aan de hand van de uitslag kan de dierenarts een inzicht krijgen over het biestmanagement op uw bedrijf en u (indien nodig) adviseren op dit vlak.


VGTZ
privacy statement - voorwaarden