let op!

Draai uw telefoon terug naar staande modus en bekijk de content

Optimalisatie autovaccin

Het Brabants Veterinair Laboratorium (BVL) bereidt al 20 jaar bedrijfsspecifieke autovaccins. Voor varkens gaat het voornamelijk om de pathogene Streptococcus suis stammen type 1, 2, 1+2, 7 of 9. In sommige gevallen wordt ook een niet te typeren S.suis stam gebruikt voor het bereiden van autovaccin. Mengvaccins van diverse S.suis types of mengvaccins in combinatie met Pasteurella multocida behoren ook tot de mogelijkheden.

In de loop van de jaren zijn wij constant bezig geweest om de werking van de autovaccins te optimaliseren. Zo hebben we een manier gevonden om de concentratie antigeen in het vaccin te verhogen. Tevens hebben we het voor elkaar gekregen om de antigene deeltjes die vrijkomen bij het afdoden van de bacteriecultuur in het vaccin te behouden. Beide aanpassingen zorgen voor een betere Immuunrespons in het dier!
Om de werking van het vaccin nog meer te optimaliseren hebben we ook proeven opgestart met een ander adjuvans (oplosvloeistof). De eerste resultaten hiervan zijn veelbelovend.

Met deze vernieuwde autovaccin produktie kan het BVL concurreren met de buitenlandse aanbieders.

Optimalisatie autovaccin

Het Brabants Veterinair Laboratorium (BVL) bereidt al 20 jaar bedrijfsspecifieke autovaccins. Voor varkens gaat het voornamelijk om de pathogene Streptococcus suis stammen type 1, 2, 1+2, 7 of 9. In sommige gevallen wordt ook een niet te typeren S.suis stam gebruikt voor het bereiden van autovaccin. Mengvaccins van diverse S.suis types of mengvaccins in combinatie met Pasteurella multocida behoren ook tot de mogelijkheden.

In de loop van de jaren zijn wij constant bezig geweest om de werking van de autovaccins te optimaliseren. Zo hebben we een manier gevonden om de concentratie antigeen in het vaccin te verhogen. Tevens hebben we het voor elkaar gekregen om de antigene deeltjes die vrijkomen bij het afdoden van de bacteriecultuur in het vaccin te behouden. Beide aanpassingen zorgen voor een betere Immuunrespons in het dier!
Om de werking van het vaccin nog meer te optimaliseren hebben we ook proeven opgestart met een ander adjuvans (oplosvloeistof). De eerste resultaten hiervan zijn veelbelovend.

Met deze vernieuwde autovaccin produktie kan het BVL concurreren met de buitenlandse aanbieders.


VGTZ
privacy statement - voorwaarden