let op!

Draai uw telefoon terug naar staande modus en bekijk de content

Quickscan Biestmanagement

Bigvitaliteit is voor iedere varkenshouder en dierenarts belangrijk. Iedereen wil de bigoverleving op zijn bedrijf verbeteren. Door bigvitaliteit meetbaar te maken, geven we varkenshouders, dierenartsen en voeradviseurs inzicht om vervolgens de bigoverleving te verhogen. De GD Deventer heeft hiervoor de QuickScan Biestmanagement ontwikkelt. Deze QuickScan geeft inzicht in de biestkwaliteit, de biestopname én de melkopname.


Via biest- en bloedonderzoek krijgt u inzichten waar u direct mee aan de slag kunt. Is de biestopname te laag, maar de biestkwaliteit goed? Dan moet er aandacht worden besteed aan het werpproces, de biggewichten en/of het klimaat in het kraamhok. Is de biestopname prima, maar zijn er problemen aangetoond in de melkopname? Dan komt de nadruk meer te liggen op het overleggen van de biggen en voeren van de zeugen.

Monstername van de biest gebeurt door de varkenshouder en circa 2 dagen later komt de dierenarts 5 biggen per bemonsterde zeug bloedtappen. De resultaten worden grafisch weergegeven en inclusief een praktijkgericht advies.

Bij interesse in het laten uitvoeren van de QuickScan Biestmanagement, kunt u contact opnemen met uw dierenarts.

Quickscan Biestmanagement

Bigvitaliteit is voor iedere varkenshouder en dierenarts belangrijk. Iedereen wil de bigoverleving op zijn bedrijf verbeteren. Door bigvitaliteit meetbaar te maken, geven we varkenshouders, dierenartsen en voeradviseurs inzicht om vervolgens de bigoverleving te verhogen. De GD Deventer heeft hiervoor de QuickScan Biestmanagement ontwikkelt. Deze QuickScan geeft inzicht in de biestkwaliteit, de biestopname én de melkopname.


Via biest- en bloedonderzoek krijgt u inzichten waar u direct mee aan de slag kunt. Is de biestopname te laag, maar de biestkwaliteit goed? Dan moet er aandacht worden besteed aan het werpproces, de biggewichten en/of het klimaat in het kraamhok. Is de biestopname prima, maar zijn er problemen aangetoond in de melkopname? Dan komt de nadruk meer te liggen op het overleggen van de biggen en voeren van de zeugen.

Monstername van de biest gebeurt door de varkenshouder en circa 2 dagen later komt de dierenarts 5 biggen per bemonsterde zeug bloedtappen. De resultaten worden grafisch weergegeven en inclusief een praktijkgericht advies.

Bij interesse in het laten uitvoeren van de QuickScan Biestmanagement, kunt u contact opnemen met uw dierenarts.


VGTZ
privacy statement - voorwaarden